вторник, 1 юни 2010 г.

За хобито и хобита

Имам си и аз едно хоби ...да не ти е хоби. Чета много. И понякога безсмислици.

Чета си Кака Сийка и разсъждавам върху ултимативната рецепта да продаваш на база на дразнението. След като прочета текста изпадам в див гняв за безсмислиците , който успокоявам като си представя доволната лонгалонска физиономия от факта, че е ядосал събеседника си. За първи път се чудя : Аз харесвам ли го този автор ...или ме дразни този графоман? Бушувам се да напиша обстоятелствен коментар как някой за запознати с арабската култура, а други ( предимно българи) говорят наизуст. Провокативен, като гол задник , изплющява си мнението и като хобит, презрително гледа отдолу как великаните се избиват и коментират ли , коментират. Което го прави продаваем.За журналист може и да не става, Хобитът, но икономически обосновано си води блогът.
От друга страна,казах си, днес се впечатлих в откровенната псувня , която открих сред коментарите на Vesti.bg. Сякаш съм забравила колко крайни и директни са читателите. Е, на фона на този шок, как' сийкината откровеност не ме плаши. Може пък да го линквам.

Така си мърморих, мърморих.
Минаха няколко часа и с нетърпение отворих блога. Оня същия, който оплюх. И започнах да търся, незнам какво да търся. Ах, не е продажен стилът, той просто е средностатистичен. И все пак странен. Краен.
Хареса ми. Като съпруг , който си събува чорапите и отказва да се изкъпе, защото му се изсушава кожата. Мразиш го, че е смрадлив, и го обичаш заради твърдото му мнение.
Може да се биете, може да се любите- важното е да не сте си безразлични.

Дали да не почна да пиша за секс, за религия или за някоя актуална глупост?
Ах, не , ще го оставя на професионалистите.

5 коментара:

  1. Всъщност нямам за цел да дразня никого. Просто пиша мнението си, аргументирам го, а хората се дразнят, че не са съгласни с мене... ама не могат да ми обяснят защо :)

    ОтговорИзтриване
  2. Мнението ти е крайно -като...прочети по-горе, много силни чувства пробуждаш,своего рода смесица от любов и омраза.
    Че за цел нямаш никой да дразниш , ти вярвам даже. Кой нормален човек търси дразга умишлено и то при толкова много непознати нему читатели.:)
    Иначе репликата " прочетох при кака Сийка" я срещам по-често от "прочетох в местната преса"
    За което се чудя дали да те поздравя, голямо бреме си е повсеместното просветление.
    :)
    Поздрав с намигване!

    ОтговорИзтриване
  3. Аз пък се дразня на неграмотните и "незнам" к'во да напра'а по въпроса.

    ОтговорИзтриване
  4. Много народ има в блогосферата, някои от блогърите са премислено-провокативни, други са емоционални, трети са неграмотни, четвърти са графомани, пети са неиндитифицируеми :-))) Трябва от всичко по малко, за да се направи цял един свят!

    ОтговорИзтриване
  5. Трябва ни Франкенщайн, за да създаде идеалния блогър! :D

    ОтговорИзтриване